Wat doet Courser Consult

Courser Consult is een adviesbureau dat zich richt op het optimaal functioneren van de mens in de organisatie.

Courser Consult geeft medewerkers én managers advies, begeleiding of ondersteuning op maat.

In zijn boek “Flow. Psychologie van de optimale ervaring” beschrijft M. Csikszentmihaly de toestand van “Flow”: hoe je volledig in je werk op kan gaan en alles om je heen kunt vergeten. Bij werken vanuit “flow” biedt het werk voldoende uitdaging en is er een optimaal evenwicht tussen de moeilijkheid van het werk en de competenties van de uitvoerder. Er is eenheid in denken, voelen en doen. Draagkracht en draaglast zijn in evenwicht met elkaar. We voelen ons voldaan!

We kennen allemaal vanuit eigen ervaring, of vanuit onze omgeving, werksituaties waarin de “flow” helemaal verdwenen is. Dat kan variëren van saai werk tot overbelasting en burnout, van kleine irritaties tussen collega´s tot ernstige samenwerkingsproblemen.

Courser Consult gaat met de persoon óf de organisatie op zoek naar een herstel van “Flow”.

Courser Consult heeft een brede blik op het gehele terrein van Arbeid & Gezondheid en beschikt over specifieke kennis en ervaring met betrekking tot:
  • Stressmanagement, burnoutbegeleiding en reïntegratie
  • Mensgericht leiderschap
  • Persoonlijke effectiviteit en communicatie
Op deze website is met name veel informatie te vinden over de individuele trajecten die Courser Consult biedt. Daarnaast adviseert Courser Consult organisaties m.b.t. maatregelen die tot doel hebben arbeidsmotivatie en welbevinden van medewerkers te verhogen.

Courser Consult werkt op individueel, team- en organisatieniveau, voor particulieren en/of bedrijven/instellingen.

Courser Consult is ISMA registerlid (http://www.stress-management-nl.org/), registerlid van de Nederlandse Vereniging voor Stressmanagement en Reïntegratie (http://www.nvsr.nl/) en als practitioner aangesloten bij de Nederlandse Orde van BeroepsCoaches (http://www.nobco.nl/).