Profiel

Courser Consult is opgericht door Manuela Zijp (1959).

“Na mijn studie Duitse Taal- en Letterkunde, waarbij ik mijn belangstelling voor intermenselijke communicatie ontwikkelde, was ik in het onderwijs werkzaam als docente en in diverse directiefuncties. Als manager in het MBO heb ik ruime ervaring opgedaan met het vormgeven van veranderingstrajecten. Daarbij was mijn focus altijd: de mens in de organisatie.

In 2006 heb ik de MHD-titel behaald na afsluiting van de Masteropleiding Human Development , specialisatie Stressmanagement- en Re-integratiedeskundige.

De competenties van een stressmanagement- en re-integratiedeskundige worden als volgt geformuleerd:

“De stressmanagement- en reïntegratiedeskundige is op de hoogte van een aantal theorieën op het gebied van stress, burnout, psychotrauma, agressie en ziekteverzuim. Hij draagt kennis van organisatievraagstukken, van loopbaanproblemen en van persoonlijk functioneren in organisaties. (…) Hij is in staat leidinggevenden en professionals te coachen en van advies te dienen op het gebied van verzuim en reïntegratie. Hij is in staat om deskundig te adviseren op het gebied van stress- burnout- agressie- en traumamanagement (…).”

(Uit:”Naar een beroepsprofiel”, Prof. Dr. J.A.M. Winnubst, voormalig decaan van de opleiding)

In mijn masterthesis “Ziekteverzuim en Leidinggevenden” heb ik bij zes ROC´s een kwalitatief onderzoek uitgevoerd naar de rol van teamleiders bij ziekteverzuim.

Ik hanteer een open en integere benadering van mijn gesprekspartner. Mijn aanpak is te typeren als pragmatisch en respectvol. Daarnaast heb ik veel gevoel voor de nuances in onderlinge relaties.”